Uitleg

De Diemse Dorpskwis is een leuke uitdagende kwis in teamverband. Ga met je sportteam, buurtvereniging, carnavalsgroep, bogenbuurt, schutterij, gezin, familie of welk teamverband dan ook de strijd aan met andere teams. De Diemse Dorpskwis is een jaarlijks terugkerend evenement op de vrijdagavond voor Didam op Stelten. De kwis bestaat zowel uit vragen als leuke opdrachten. In een beperkte tijd dienen alle vragen en opdrachten in de kwismap beantwoord dan wel uitgevoerd te zijn. Organiseren is dus een must! Je teamleden dienen op pad te gaan, op bepaalde tijden ergens te zijn en op tijd weer terug te zijn om alles te kunnen beantwoorden.

De belangrijkste doelstelling van de kwis is gezelligheid en saamhorigheid. We staan voor een leuke uitdaging en sportiviteit, winnen is leuk, maar meedoen is het allerbelangrijkste. De Diemse Dorpkwis wordt gemaakt vanuit een centrale locatie. Dat kan de keukentafel zijn maar ook in een café bijvoorbeeld. Alle hulpmiddelen mogen en moeten daarbij ingezet worden, te denken valt aan internet, social media, de krant, opa’s, oma’s, oom’s, tante’s enzovoorts. De teams bestaan uit minimaal 4 en maximaal 10 personen, man, vrouw, jong, oud het maakt niet uit! Vanaf 1 maart gaat de inschrijving open, vanaf dan kan je, je team aanmelden, belangrijk is om een teamaanvoerder en een vice-teamaanvoerder aan te wijzen. De teamaanvoerder is het aanspreekpunt vanuit de organisatie, mocht de teamaanvoerder in geval van nood niet beschikbaar zijn is de vice-teamaanvoerder het aanspreekpunt.

Bestudeer het reglement op onze website goed voor dat je, je inschrijft!

Tijdens de kwisavond raden we je aan om een fiets voor handen te hebben. Let op! De auto is ten strengste verboden! Wij willen de kwisavond veilig houden voor jong en oud, daarom denken wij dat de fiets het veiligste is. Verder raden we aan een laptop of tablet (misschien ten overvloede, met internet-verbinding), een telefoon, pen, papier beschikbaar te hebben. Zonder deze middelen is het maken van de vragen en opdrachten nagenoeg onmogelijk. Er kan tijdens de kwis ook gevraagd worden om een foto te maken, daarom is het ook verstandig een digitale camera of een telefoon moet een goede camera voorhanden te hebben.

Meedoen is belangrijker dan winnen. Echter, de eeuwige roem is natuurlijk fantastisch. De winnaar ontvangt een mooie wisselbeker, de nummers één, twee en drie een mooie geldprijs. De geldprijs is afhankelijk van het aantal sponsoren en deelnemende teams. De prijs komt voor de helft ten goede aan het deelnemende team en voor de andere helft voor een goed doel. Je kunt denken aan de sportvereniging of een andere vereniging of stichting. Elk team bepaalt zelf waar men voor strijdt en waar de prijs aan besteed zal gaan worden. De organisatie beoordeelt of het goede doel voldoet aan de voorwaarden.

Wij raden aan social media en deze website goed in de gaten te houden voor verdere details. Als er nog vragen zijn, bijvoorbeeld over de kwis, de teams of goede doelen, dan kunt u via het contactformulier op deze website contact opnemen met de organisatie.